Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mobius (Templeton): «Στοίχημα του αιώνα» το ρωσικό χρηματιστήριο – Όταν αρθούν οι κυρώσεις, θα σημειώσει ράλι

Mobius (Templeton): «Στοίχημα του αιώνα» το ρωσικό χρηματιστήριο – Όταν αρθούν οι κυρώσεις, θα σημειώσει ράλι
Πρόβλημα για τις επενδύσεις χαρακτηρίζει τις κυρώσεις ο εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton για τις αναδυόμενες αγορές
Οι ρωσικές μετοχές δέχθηκαν ένα διπλό χτύπημα από τις διεθνείς κυρώσεις και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, όμως η αγορά πλέον αποτελεί «στοίχημα του αιώνα», σύμφωνα με τον Mark Mobius, εκτελεστικό πρόεδρο της Templeton για τις αναδυόμενες αγορές.
«Η Ρωσία είναι πολύ φθηνή», σημείωσε σε δηλώσεις του στο CNBC, για να προσθέσει ότι «το πρόβλημα είναι οι κυρώσεις. Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να επενδύσουμε εξαιτίας των κυρώσεων.
Μόλις οι κυρώσεις αρθούν, τότε η αγορά θα πάει πολύ καλά», τονίζει.
Ο δείκτης MSCI έχει σημειώσει μέχρι τώρα το 2016 ράλι της τάξης του 20%, ωστόσο ακόμη είναι περίπου 36% χαμηλότερα από τα επίπεδα των αρχών του 2014.
Η ρωσική οικονομία έχει ακολουθήσει μια πορεία σκαμπανεβασμάτων από την στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014 και ο ρόλος της στις συμπλοκές στην Ουκρανία είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων τόσο από την Ε.Ε. όσο και τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η επόμενη αξιολόγηση όσον αφορά τις κυρώσεις θα γίνει τον Ιούλιο.
Αυτή η οικονομική απομόνωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, έχουν πλήξει σοβαρά το νόμισμα της χώρας, το ρούβλι, καθώς και την οικονομία της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, Tass, το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 3,7% το 2015 ύστερα από ανάπτυξη 0,6% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης