Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέσσερα γερμανικά οικονομικά Ινστιτούτα στηρίζουν την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στη διαμάχη με το Schaeuble

Τέσσερα γερμανικά οικονομικά Ινστιτούτα στηρίζουν την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στη διαμάχη με το Schaeuble
H απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε πολιτική αρνητικών επιτοκίων είναι «κατά βάση αποδεκτή» ως εργαλείο ενδυνάμωσης της οικονομίας 
Την νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στηρίζουν ανώτατοι γερμανοί οικονομολόγοι, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της ΕΚΤ και του γερμανού υπουργού οικονομικών W. Shaeuble.
Σύμφωνα με επιστολή τεσσάρων γερμανικών Οικονομικών Ινστιτούτων, η απόφαση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε πολιτική αρνητικών επιτοκίων είναι «κατά βάση αποδεκτή» ως εργαλείο για την ενδυνάμωσης της οικονομίας και της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Timo Wollmershäuser, του Ifo think tank ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτή η επιθετική πολιτική είναι αποτελεσματική».
Η συγκεκριμένη θέση των γερμανικών οικονομικών Ινστιτούτων έρχεται μετά τις δηλώσεις του W. Shaeuble κι άλλων γερμανών πολιτικών του κόμματος της A. Merkel (CDU/CSU), ότι η πολτική του Mario Draghi ευθύνεται για την ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς στη Γερμανία στις τελευταίες τοπικές εκλογές.
Παρότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει εκφράσει δημόσια αυτή την άποψη πηγές από το περιβάλλον της αποκαλύπτουν ότι υιοθετεί αυτές τις θέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό η A. Merkel κάλεσε χθες (134/4) την ΕΕ να λάβει μέτρα για την ώθηση της ανάπτυξης λέγοντας ότι «η υπάρχουσα ανάπτυξη στην ΕΕ δεν είναι κακή αλλά ούτε και εντυπωσιακή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης