Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): ΕΚΤ και Ε.Ε. δεν θα μπλοκάρουν το fund για τα NPLs των προβληματικών τραπεζών

tags :
Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): ΕΚΤ και Ε.Ε. δεν θα μπλοκάρουν το fund για τα NPLs των προβληματικών τραπεζών
Tην επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να εισάγει νέα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών πτώχευσης 
Στην εκτίμηση ότι η Ε.Ε. και η ΕΚΤ δεν θα μπλοκάρουν το fund στήριξης για τις ιταλικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Σύμφωνα με τον ιταλό ΥΠΟΙΚ, την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να εισάγει νέα μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών πτώχευσης με σκοπό να βοηθηθούν οι τράπεζες στο να «ξεφορτωθούν» μεγάλα μέρη των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Salvatore Rossi, δήλωσε στη Repubblica ότι το νέο ταμείο στήριξης των τραπεζών δεν αυξάνει τον συστημικό κίνδυνο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ιταλίας.
Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Marketwatch, το νέο ταμείο θα στηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο δεν θα διαδραματίσει κάποιο ρόλο.
Το ταμείο διάσωσης, το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Matteo Renzi, θα ονομάζεται "Atlas", με τις UniCredit, Intesa Sanpaolo και UBI Banca, τις ισχυρότερες τράπεζες της Ιταλίας, να εισφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη διάσωση μικρότερων προβληματικών τραπεζών.
Σε αντάλλαγμα της παροχής ιδιωτικών κεφαλαίων, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να επισπεύσει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πτωχευτική διαδικασία, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα η οποία τώρα θεωρείται εμπόδιο για την πώληση των επισφαλών δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης