Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Τεράστιου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση το προσφυγικό αλλά και ... ευκαιρία για ανάπτυξη

tags :
Lagarde (ΔΝΤ): Τεράστιου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση το προσφυγικό αλλά και ... ευκαιρία για ανάπτυξη
Η αντιμετώπιση του προσφυγικού απαιτεί μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη προσέγγιση είπε η Lagarde
Για τεράστιου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση, η οποία απαιτεί μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη προσέγγιση, χαρακτήρισε το προσφυγικό ζήτημα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Σε συζήτηση για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του εαρινού συνεδρίου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, η Lagarde υποστήριξε ότι τα μεγέθη της χρηματοδότησης και τα επίπεδα κυβερνητικής υποστήριξης χρειάζεται να είναι «μεγαλύτερα από αυτά που νομίζουν (μερικοί) αυτή τη στιγμή».
«Είναι μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η οποία απαιτεί, κατά τη γνώμη μας, στο ΔΝΤ, συλλογική και μαζική δράση.
Αυτή η ανθρωπιστική κρίση είναι τεράστιου μεγέθους.
Απαιτεί μια προσέγγιση που είναι μεγαλύτερη, τολμηρότερη και ευρύτερη» τόνισε η Lagarde χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το μέγεθος της επιπλέον χρηματοδότησης που απαιτείται.
Όπως είπε, τον Ιανουάριο, το ΔΝΤ εκτίμησε ότι, για της χώρες της Ευρώπης, οι δημοσιονομικές δαπάνες για τους αιτούντες άσυλο θα μπορούσαν να ανέρθουν σχεδόν στο 0,2% του ΑΕΠ το 2016, από 0,08% που ήταν το 2014.
«Για τις χώρες που μπορούν να ενσωματώσουν πρόσφυγες στο εργατικό τους δυναμικό, η εισροή μπορεί να ωθήσει τις προοπτικές ανάπτυξης» είπε η Lagarde, η οποία ανέφερε έρευνες της ΔΝΤ που έδειχναν ότι η μακροπρόθεσμη ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ θα μπορούσε να ανέβει κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, κατά μέσον όρο, στην Ευρώπη.
«Σε μια περιοχή του κόσμου όπου η ανάπτυξη είναι 1,5% κατά μέσον όρο, το 0,2% αξίζει να εξεταστεί» τόνισε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης