Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αδελφοί Bachraoui εγκέφαλοι των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες υποστηρίζει το ISIS

Οι αδελφοί Bachraoui εγκέφαλοι των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες υποστηρίζει το ISIS
Αυτό υποστηρίζεται σε δημοσίευμα γνωστού τζιχαντιστικού περιοδικού
Οι αδελφοί Ibrahim Khalid al Bachraoui είναι οι εγκέφαλοι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 όσο και στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου 2016, κατά τις οποίες (σ.σ. στις Βρυξέλλες) σκοτώθηκαν και οι δύο.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα στο αγγλόφωνο τζιχαντιστικό περιοδικό Dabiq, του οποίου συγγραφέας φέρεται να είναι το ίδιο το εξτρεμιστικό «Ισλαμικό Κράτος».
Συγκεκριμένα αναφέρεται για τον Khalid al Bachraoui:
«Όλες οι προετοιμασίες για τις επιδρομές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν από αυτόν και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ibrahim».
Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι οι δύο αδελφοί, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, είχαν μια «αποκάλυψη» και αποφάσισαν «να ζήσουν για τη θρησκεία».
Ο Khalid, ο οποίος είχε φυλακιστεί για κλοπές αυτοκινήτων με χρήση βίας, στα όνειρά του έβλεπε, κατά το δημοσίευμα πάντα, ότι πολεμούσε τους άπιστους στο πλευρό του προφήτη.
Τα κείμενα του Dabiq είναι ανυπόγραφα.
«Οι δύο αδελφοί προμήθευσαν τα όπλα και τα εκρηκτικά», διαβεβαιώνει το περιοδικό.
Σύμφωνα με το Dabiq ο Najim Laachraoui ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης