Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Γερμανία): Κάθε χώρα οφείλει να φυλάσσει τα σύνορά της με βάση τα διεθνή νομικά πρότυπα

Seibert (Γερμανία): Κάθε χώρα οφείλει να φυλάσσει τα σύνορά της με βάση τα διεθνή νομικά πρότυπα
Ήταν στόχος της ΕΕ να κλείσει η «βαλκανική οδός» για τους πρόσφυγες αλλά όχι σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ κάποιων χωρών
«Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος», υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Steffen Seibert, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση για τα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας - πΓΔΜ και τη στάση των αρχών της γειτονικής χώρας απέναντι στους πρόσφυγες με τη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.
Παρά τις σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Seibert απέφυγε να αξιολογήσει συγκεκριμένες ενέργειες ενώ σχολιάζοντας το κλείσιμο της λεγόμενης «βαλκανικής διαδρομής» για τους πρόσφυγες σημείωσε ότι ήταν στόχος της ΕΕ να σταματήσει να λειτουργεί αλλά όχι με τρόπο τέτοιο που ορισμένες χώρες να ελαφρυνθούν από το βάρος της προσφυγικής κρίσης και η Ελλάδα να επιβαρυνθεί μονομερώς.
«Άκουσα σήμερα το πρωί ότι πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη» δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι αυτό ακριβώς είναι αυτό που υποστηρίζει το Βερολίνο και άλλες κυβερνήσεις:
«Πηγαίνετε εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση, και με ευρωπαϊκή στήριξη, σας προσφέρει καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατότητες στέγασης, ο προσωρινός καταυλισμός της Ειδομένης προφανώς δεν είναι δρόμος που οδηγεί επιτυχώς στην Ευρώπη.
Εάν, λοιπόν, επιπλέον άνθρωποι το υιοθετούν αυτό, είναι καλό», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του πρωθυπουργού της Θουριγγίας περί μετακίνησης προσφύγων κατευθείαν από την Ειδομένη προς το συγκεκριμένο κρατίδιο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη.
«Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες, λαμβάνει για αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό», υποστήριξε.
Σε ό,τι αφορά την Βαλκανική Διαδρομή, ο Steffen Seibert τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητη μια μόνιμη λύση που θα περιλαμβάνει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και, υπό αυτή την έννοια, η συμφωνία που έκανε η ΕΕ με την Τουρκία είναι ένας δρόμος προς μια τέτοια μόνιμη λύση, στην οποία ερχόμαστε πιο κοντά με την εφαρμογή της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης