Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Συνελήφθη στην Ισπανία ύποπτος συνεργάτης των δραστών των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015

BBC: Συνελήφθη στην Ισπανία ύποπτος συνεργάτης των δραστών των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015
Πρόκειται για Γάλλο υπήκοο που φέρεται να προμήθευσε με όπλα τον Amedy Coulibaly, δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τροφοδότηση με όπλα του Amedy Coulibaly, δράστη της επίθεσης σε εβραϊκό παντοπωλείο, τον Ιανουάριο του 2015, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο συλληφθείς είναι ο 27χρονος γάλλος υπήκοος Antoine Devine και συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση των γαλλικών και ισπανικών αρχών σε σπίτι στην Μάλαγα.
Εκτιμάται ότι ο Devine εγκατέλειψε τη Γαλλία λίγες μέρες μετά την αιματηρή επίθεση στο παντοπωλείο στις 9 Ιανουαρίου του 2015 με την οποία κορυφώθηκε ένα τριήμερο επιθέσεων ισλαμιστικού χαρακτήρα στο Παρίσι, κατά το οποίο σκοτώθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.
Όπως γνωστοποίησαν οι ισπανικές αρχές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο ύποπτοι από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο που εικάζεται ότι προμήθευσαν με όπλα τον Devine και κατ' επέκταση τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι χωρίς απαραίτητα να έχουν σχέση ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης