Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Ήπια άνοδος στη Wall Street, στον απόηχο των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία
Συνεχίζεται η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου
Ήπια άνοδο διαγράφουν οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στην εκκίνηση της σημερινής, 12 Απριλίου, συνεδρίασης, με φόντο την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ανάπτυξη από το ΔΝΤ, αλλά και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη στο πετρέλαιο.
Αναλυτικότερα, περί τις 16:43, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά, κατά 0,43%, στις 17.631,51 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο +0,04% και τις 4.835,35 μονάδες και ο S&P 500 διαμορφώνεται στο +0,31%, στις 2.048,42 μονάδες.
Την ίδια ώρα, ισχυρή πτώση 3,51% καταγράφει το ADR της Εθνικής Τραπέζης, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 0,262 δολάρια.
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 3,2% προβλέπει τώρα το ΔΝΤ, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ανάπτυξη 3,4% τον Ιανουάριο.
Οι πιο αδύναμες προοπτικές είναι πιθανόν να επηρεάσουν τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες ανά την υφήλιο, οι οποίοι θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως και για τη συνεδρίαση της G20.
Το Ταμείο επίσης περιέκοψε ακόμη τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το 2017 στο 3,5% από 3,6% πριν από τρεις μήνες.
Τα νέα δε φαίνεται να επηρεάζουν την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, με το αργό πετρέλαιο να διαμορφώνεται στα 40,90 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 1,34%, και το πετρέλαιο τύπου Brent στο 1,75%, στα 43,58 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης