Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη στο Χαλέπι - Περίπου 10 χιλ. ισλαμιστές βομβαρδίζουν την πόλη - Σφοδρό σφυροκόπημα από τη Ρωσία

Μάχη στο Χαλέπι - Περίπου 10 χιλ. ισλαμιστές βομβαρδίζουν την πόλη - Σφοδρό σφυροκόπημα από τη Ρωσία
«Οι τρομοκράτες της al-Nusra ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση για να "κόψουν" τον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό», υποστήριξε ρώσος αντιστράτηγος
Μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χαλέπι, για την κυριαρχία στην πόλη, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, αλλά και το pronews.gr.
Ειδικότερα, περί τους 10.000 ισλαμιστές έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και επιχειρούν να ανακαταλάβουν την πόλη, ωστόσο εμπόδιο στα σχέδιά τους βρίσκονται τόσο οι ρώσοι πεζοναύτες, αν και το Κρεμλίνο το αρνείται, όσο και η Χεζμπολάχ, κούρδοι μαχητές, ο συριακός στρατός, ιρακινοί παραστρατιωτικοί και η 65η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Ιράν.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 8.000 ισλαμιστές της al-Nusra έχουν αναπτυχθεί νοτιοδυτικά του Χαλεπίου ενώ 1.500 ισλαμιστές έχουν αναπτυχθεί βόρεια της πόλης» ανέφερε ο Sergei Rudskoy, αντιστράτηγος της Ρωσίας, σύμφωνα με το pronews, που επικαλείται το πρακτορείο Sputnik.
Ο ρώσος αξιωματούχος προσέθεσε, ακόμα, πως «είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες της al-Nusra ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση για να "κόψουν" τον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό», αλλά και πως «οι τρομοκράτες συνεχίζουν να επιτίθενται στα περίχωρα του Χαλεπίου στις περιοχές Sheikh Maqsoud και al-Zagra».
Οι σύροι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ο στρατός έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν την περιοχή.
Ο στρατός από την πλευρά του κατηγορεί τους αντάρτες ότι συμμετέχουν στις επιθέσεις που εξαπολύει το Μέτωπο al-Nusra, μια οργάνωση που όπως και το Ισλαμικό Κράτος, έχει εξαιρεθεί από την εκεχειρία.



O Rudskoy σημείωσε πως «αν αυτές οι επιθέσεις πετύχουν τα βόρεια τμήματα της Συρίας θα αποκλειστούν και πάλι.
Γι αυτό όλες οι δράσεις του συριακού Στρατού και της Ρωσικής Αεροπορίας στοχεύουν στο να ακυρώσουν τα σχέδια τους.
Δεν σχεδιάζουμε να σαρώσουμε το Χαλέπι.
Παρά την πρόοδο στην εφαρμογή της εκεχειρίας, η ροή οπλισμού και ισλαμιστών που ενισχύουν την al-Nusra συνεχίζεται κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που ελέγχουν οι ομάδες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ».
«Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ να περιορίσουν τους ισλαμιστές γύρω από το Χαλέπι», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, στην περιοχή καταφτάνει μεγάλο κομβόι ενισχύσεων αποτελούμενο από Ιρακινούς παραστρατιωτικούς και Ρώσους πεζοναύτες που ξεκίνησαν από την Λαττάκεια ως μέρος της εκστρατευτικής δύναμης κάτω από την διοίκηση των Ιρανών Φρουρών.
Χαρακτηριστικό του αναβρασμού ολόκληρης της περιοχής είναι ότι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την βόρεια Συρία έπληξαν θέσεις στην τουρκική πόλη Kilis τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις πολίτες.
Το τουρκικό πυροβολικό απάντησε κτυπώντας θέσεις στην Βόρεια Συρία, αναφέρει το pronews. 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης