Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Με κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος συνελήφθη ο άλλοτε ισχυρός Ισπανός τραπεζίτης Mario Conde

BBC: Με κατηγορίες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος συνελήφθη ο άλλοτε ισχυρός Ισπανός τραπεζίτης Mario Conde
Ο Conde είχε καταδικαστεί το 2002 σε 20 χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση και απάτη, όμως αφέθηκε ελεύθερος το 2005 με αναστολή
Έναν άλλοτε ισχυρό τραπεζίτη της Ισπανίας, τον Mario Conde, συνέλάβαν τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 οι ισπανικές αρχές με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, με τις ίδιες κατηγορίες συνελήφθησαν έξι ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο παιδιά του Conde.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην ισχυρός τραπεζίτης συλλαμβάνεται, καθώς έχει ήδη εκτίσει ποινή για υπεξαίρεση κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου της ισπανικής τραπέζης Banesto Bank.
Σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Conde, επιχείρησε να ξεπλύνει 13 εκατ. ευρώ που διέθετε σε ελβετικούς λογαριασμούς, χρήματα που σύμφωνα με τις αρχές αποτελούσαν προϊόν υπεξαίρεσης.
Η Banesto Bank οδηγήθηκε σε εξαγορά το 1993, καθώς μετά από ενδελεχή έρευνα βρέθηκαν να λείπουν δισεκατομμύρια από τα ταμεία της.
Ο Conde είχε καταδικαστεί το 2002 σε 20 χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση και απάτη, όμως αφέθηκε ελεύθερος το 2005 με αναστολή.
Η δίκη του είχε διαρκέσει 36 μήνες και ήταν η μεγαλύτερη στα ισπανικά χρονικά, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης