Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Στην Greybull Capital εργοστάσια χάλυβα της Tata Steel σε Βρετανία και Γαλλία - Επενδύει 500 εκατ. ευρώ

WSJ: Στην Greybull Capital εργοστάσια χάλυβα της Tata Steel σε Βρετανία και Γαλλία - Επενδύει 500 εκατ. ευρώ
Η Greybull Capital αποκτά τον έλεγχο του ευρωπαϊκού τομέα επιμήκων χαλυβουργικών προϊόντων - κατασκευών και σιδηροδρόμου - θερμής έλασης της Tata Steel
Στην επενδυτική εταιρεία Greybull Capital συμφώνησε να πωλήσει τον ευρωπαϊκό της τομέα επιμήκων χαλυβουργικών προϊόντων θερμής έλασης - με έδρα κυρίως στη Βρετανία - ο ινδικός χαλυβουργικός όμιλος Tata Steel, που έχει αποφασίσει να πουλήσει όλα τα βρετανικά της εργοστάσια παραγωγής χάλυβα κάθε είδους (της πρώην British Steel), καθώς πλέον είναι ζημιογόνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal (WSJ), η οικογενειακή βρετανική εταιρεία Greybull Capital θα αγοράσει τις ανωτέρω δραστηριότητες - χάλυβας κατασκευών και σιδηροδρόμων - για ένα συμβολικό ποσό, διασώζοντας 4.400 (από 15.000) θέσεις εργασίας της Tata Steel στη Βρετανία, αλλά και επιπλέον 400 θέσεις στη Γαλλία.
Οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στην επενδυτική εταιρεία χωρίς τα χρέη τους, ενώ η Greybull Capital σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 500 εκατ. ευρώ - εκ των οποίων το ήμισυ θα προέλθει από την επενδυτική εταιρεία και τα υπόλοιπα από τις τράπεζες, ίσως και τη βρετανική κυβέρνηση - μετονομάζοντας τις δραστηριότητες και πάλι υπό το όνομα British Steel.
Η σχετική συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός οκτώ εβδομάδων, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.
Μετά την αποεπένδυσή της από την παραγωγή επιμήκων χαλυβουργικών προϊόντων θερμής έλασης σε Βρετανία και Γαλλία, η Tata Steel επείγεται να πουλήσει τη μεγάλη χαλυβουργία που διαθέτει στο Port Talbot της Ουαλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης