Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Η έλλειψη σχεδίου για την «επόμενη μέρα» στην Λιβύη ήταν το χειρότερο λάθος της προεδρικής μου θητείας

Obama: Η έλλειψη σχεδίου για την «επόμενη μέρα» στην Λιβύη ήταν το χειρότερο λάθος της προεδρικής μου θητείας
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για το στρατιωτικό πλήγμα αλλά για το κενό εξουσίας που άφησε 
Η στρατιωτική επίθεση στην Λιβύη χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα είναι, κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, το μεγαλύτερο λάθος των χρόνων που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε σε μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.
Η συγκεκριμένη εκτίμηση ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση ποιές θεωρεί τις καλύτερες στιγμές και επιλογές και ποιές τις χειρότερες κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Λυβύης την άνοιξη του 2011 και μετά από μήνες αεροπορικών βομβαρδισμών διέλυσαν το καθεστώς Gaddafi ενώ ο ίδιος ο Λίβυος πρώην ηγέτης λιντσαρίστηκε μπροστά σε κάμερες αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι η έλλειψη, εκ των προτέρων, σχεδίου για το τι θα ακολουθήσει την στρατιωτική επιδρομή οδήγησε στο χάος που επικρατεί σήμερα στην χώρα, καθώς άφησε χώρο για την εμφάνιση και εδραίωση δυνάμεων σαν το εξτρεμιστικό ισλαμιστικό «Ισλάμικό Κράτος».
Ο Αμερικανός πρέοδρος στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του θεωρεί ότι είναι ότι «έσωσε την οικονομία από μια μεγάλη ύφεση».
Επίσης, εκτίμησε ότι η καλύτερη μέρα της προεδρίας του ήταν ότι «πέρασε» το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, γνωστό και ως healthcare reform, ενώ σημείωσε ότι η χειρότερη ήταν όταν έπρεπε να κάνει δηλώσεις για το αιματοκύλισμα από ένοπλο στο δημοτικό σχολείο του Σάντυ Χουκ.
Ως αποτυχία, επίσης, χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης