Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (Bundesbank): Σε τροχιά ανάκαμψης παραμένει η παγκόσμια οικονομία, παρά την αύξηση των κινδύνων

Dombret (Bundesbank): Σε τροχιά ανάκαμψης παραμένει η παγκόσμια οικονομία, παρά την αύξηση των κινδύνων
Σύμφωνα με τον Dombret, υπάρχει «από ελάχιστος έως καθόλου χώρος» για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, δεδομένου του υψηλού δημόσιου χρέους πολλών κρατών
«Η Bundesbank {κεντρική τράπεζα Γερμανίας} συμφωνεί με την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν αυξηθεί, εντούτοις εκτιμούμε ότι παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης».
Τη θέση αυτή εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank Andreas Dombret, υπογραμμίζοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για «υπερβολική απαισιοδοξία» για την παγκόσμια οικονομία.
Σύμφωνα με τον Dombret, υπάρχει «από ελάχιστος έως καθόλου χώρος» για περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, δεδομένου του υψηλού δημόσιου χρέους πολλών κρατών.
Η ανωτέρω επισήμανσή του έρχεται σε «σύγκρουση» με τη δήλωση της Christine Lagarde, Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, περί «χώρου για νέα δημοσιονομικά μέτρα».
Ο Dombret δε σχολίασε τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, εντούτοις ανώτερο στέλεχος της Bundesbank, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια».
Ο Dombret συμφώνησε, ακόμα, με την ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις, ανάγκη που και η Lagarde έχει υπογραμμίσει.
«Στηρίζουμε τη θέση του ΔΝΤ για δομικές μεταρρυθμίσεις σε συγκεκριμένες χώρες, ως μέσο για την ισχυροποίηση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης», είπε συγκεκριμένα ο Dombret.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης