Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Αυστηρότερους κανόνες φορολογικής διαφάνειας και δημοσιότητας ετοιμάζει η ΕΕ για τις μεγάλες επιχειρήσεις

BBC: Αυστηρότερους κανόνες φορολογικής διαφάνειας και δημοσιότητας ετοιμάζει η ΕΕ για τις μεγάλες επιχειρήσεις
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι μεγάλεις επιχειρήσεις θα αναφέρουν αναλυτικά τις δραστηριότητες και τους καταβληθέντες φόρους τους σε κάθε χώρα της Ε.Ε. ξεχωριστά
Νέους αυστηρότερους κανόνες φορολογικής διαφάνειας σχεδιάζει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις μεγάλες επιχειρήσεις της Γηραιάς Ηπείρου με ετήσιες πωλήσεις άνω των 750 εκατ. ευρώ, τους οποίους πρόκειται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη 12 Απριλίου 2016.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Βρετανός Επίτροπος Χρηματο-οικονομικής Σταθερότητας, Τραπεζικών Υπηρεσιών και Κεφαλαιαγορών, Jonathan Hill, αύριο θα παρουσιάσει ένα σχέδιο δημοσιότητας που θα απαιτεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό έδαφος να δημοσιοποιούν περισσότερες λεπτομέρειες των φορολογικών τους υποθέσεων.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να αναφέρουν αναλυτικά τις δραστηριότητες και τους καταβληθέντες φόρους σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεχωριστά.
Αυτή η υποχρέωση έχει ήδη εφαρμοστεί στον τραπεζικό τομέα, στον κλάδο εξόρυξης και στην υλοτομία στην Ε.Ε..
Όμως, με τις νέες προτάσεις της Ε.Ε. το συγκεκριμένο καθεστώς διαφάνειας και δημοσιότητας πρόκειται να επεκταθεί καλύπτοντας περίπου το 90% των επιχειρηματικών εσόδων στην Ε.Ε..
Όπως αναφέρει το BBC, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται πλέον να δημοσιοποιούν οικονομικές πληροφορίες για κάθε χώρα της Ε.Ε. στην οποία δραστηριοποιούνται ξεχωριστά, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις πωλήσεις τους, τα προ φόρων κέρδη, τον αναλογούντα φόρο, τους καταβληθέντες φόρους και τα κέρδη εις νέον, σε κάθε φορολογική δικαιοδοσία.
Οι αλλαγές που εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελούν συνέπεια της συμφωνίας των χωρών της ομάδος G-20 για αντιμετώπιση της ελαχιστοποίησης των καταβληθέντων φόρων από μεγάλες επιχειρήσεις, στη βάση σχετικής πρότασης του ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης