Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το γεν παραμένει στα υψηλά 17 μηνών - Ενισχύεται για 7η ημέρα στα 108,13 ανά δολάριο

tags :
Το γεν παραμένει στα υψηλά  17 μηνών - Ενισχύεται για 7η ημέρα στα 108,13 ανά δολάριο
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν προχώρησε σε παρέμβαση για να ανακόψει την άνοδου του με αποτέλεσμα οι επενδυτές να συνεχίζουν τις αγορές
Το γεν παραμένει στα υψηλά 17 μηνών έναντι του δολαρίου παρά τις εκτιμήσεις των διαχειριστών ότι οι αγορές θα περιοριστούν τώρα που διαμορφώνεται σε νέα υψηλά.
Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε νωρίτερα μικρή μεταβολή έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύονταν στα 108,13 στην Νέα Υόρκη, ενώ βρέθηκε και στα 107,63 το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Οκτωβρίου του 2014.

Το νόμισμα σημειώνει μικρή μεταβολή έναντι του δολαρίου μετά από μία έντονα ανοδική πορεία έξι συνεχόμενων ημερών, που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη ανοδική του κίνηση για φέτος.
Οι επενδυτές έχουν δείξει την προτίμηση τους στο γεν ως καταφύγιο για τα κεφάλαια τους από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η επιβράδυνση της Κίνας εξακολουθεί να πιέζει τις διεθνείς αγορές.
Μάλιστα, το γεγονός ότι η Τράπεζας της Ιαπωνίας δεν προχώρησε σε παρέμβαση για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του, ενθάρρυνε τους επενδυτές να προχωρήσουν σε περισσότερες αγορές.
Ωστόσο, τώρα, οι διαχειριστές αρχίζουν να επαναξιολογούν την εικόνα του.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ιαπωνίας με την πρόσφατη ανοδική πορεία του γεν είναι ότι αυτή δικαιολογείται από τα θεμελιώδη", αναφέρει ο George Saravelos, αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο.
Το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται πλέον κοντά σε υπερτιμημένα επίπεδα, αναφέρει ο Sim Moh Siong, στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος, της Bank of Singapore.
Και υποστηρίζει ότι ακόμη και αν το γεν έχει κινηθεί έντονα ανοδικά έναντι του δολαρίου, συγκριτικά με το ευρώ και τα υπόλοιπα νομίσματα δεν έχει ενισχυθεί τόσο πολύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης