Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eisuke Sakakibara: Το γεν μπορεί να φτάσει στα 100 ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους

Eisuke Sakakibara: Το γεν μπορεί να φτάσει στα 100 ανά δολάριο μέχρι το τέλος του έτους
Το ιαπωνικό νόμισμα έχει εκπλήξει τους αναλυτές αυτή τη χρονιά, καθώς έχει κινηθεί από τα 120 ανά δολάριο μέχρι τα 107,63 σήμερα.
Αφού προέβλεψε ότι το γεν θα κινηθεί πέρα από τα 115 και στη συνέχεια στα 110 ανά δολάριο, ο Eisuke Sakakibara εκτιμά τώρα ότι το ιαπωνικό νόμισμα μπορεί να διαμορφωθεί στα 100 μέχρι το τέλος του έτους.
Ο πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και αρμόδιος για την παρέμβαση στο νόμισμα της Ιαπωνίας, γνωστός με το όνομα Mr Yen, για την ικανότητα του να επηρεάσει τη συναλλαγματική ισοτιμία τη δεκαετία του 1990, υποστηρίζει ότι το γεν μπορεί να φτάσει μέχρι τα 105 στους επόμενους μήνες.
Το ιαπωνικό νόμισμα έχει εκπλήξει τους αναλυτές αυτή τη χρονιά, καθώς έχει κινηθεί από τα 120 ανά δολάριο μέχρι τα 107,63 σήμερα. Το ιαπωνικό νόμισμα συνέχισε να ενισχύεται παρά τις δηλώσεις αξιωματούχων της χώρας κατά τις προηγούμενες εβδομάδες με στόχο τη συγκράτηση της ανόδου του.
Το γεν στα επίπεδα του 105 ανά δολάριο δεν αποτελεί πρόβλημα για την ιαπωνική οικονομία, υποστηρίζει ο Sakakibara, αναφέρει στο Bloomberg. Οποιαδήποτε νομισματική παρέμβαση μπορεί να γίνει μόνο σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες, εκτιμά ο έμπειρος οικονομολόγος.
Σήμερα το γεν διαπραγματεύονταν στα 108,26 ανά δολάριο στο Λονδίνο, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα υποχωρήσει στα 118 φέτος, σύμφωνα με προβλέψεις του Bloomberg.
Παράλληλα, το νόμισμα της Ιαπωνίας έχει ενισχυθεί και έναντι των 16 άλλων νομισμάτων εντός του 2016, καθώς οι μετοχές και τα εμπορεύματα διεθνώς υποχωρούν και οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλείς λύσεις για να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης