Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενδιαφέρον της «Daily Mail» για εξαγορά της Yahoo!

Ενδιαφέρον της «Daily Mail» για εξαγορά της Yahoo!
Η θυγατρική της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» είναι σε συζητήσεις με εταιρείες κεφαλαίων προκειμένου να κάνει προσφορά εξαγοράς της Yahoo!, της εταιρείας της μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο, η οποία έχει δώσει διορία έως τις 18 Απριλίου σε πιθανούς ενδιαφερόμενους για να παρουσιάσουν μια πρόταση αγοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».
Η βρετανική εταιρεία έρχεται να προστεθεί στις αμερικανικές AT&T και Verizon, αλλά και στον διαδικτυακό γίγαντα Google, που επίσης είναι υποψήφιες για την αγορά μετοχών της Yahoo!, όπως έχουν δημοσιεύσει διάφορα μέσα ενημέρωσης.
Μέχρι τώρα, σαράντα επιχειρήσεις έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα της Yahoo!, αν και η λίστα των τελικών υποψηφίων εκτιμάται ότι θα μειωθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», μια πιθανή προσφορά της Daily Mail θα μπορούσε να λάβει δύο μορφές.
Σε ένα σενάριο, μια εταιρεία private – equity θα στόχευε να αποκτήσει το σύνολο των λειτουργιών της Yahoo!, με την Daily Mail να αναλαμβάνει ό,τι αφορά τις ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.
Με βάση το δεύτερο σενάριο, η εταιρεία private – equity θα αποκτούσε τη Yahoo! και θα συγχώνευε τις δραστηριότητες που αφορούν τις ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης σε μια νέα εταιρεία, που θα περιλάμβανε τις διαδικτυακές δραστηριότητες της Daily Mail, dailymail.com και Elite Daily.
Σημειώνεται ότι η Daily Mail, που ιδρύθηκε το 1895, είναι η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τιράζ περίπου 2 εκατ. φύλλα.
Η αξία της Yahoo! ανέρχεται σε λίγο παραπάνω από 34 εκατ. δολάρια στο Χρηματιστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης