Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Πάνω από 150 χιλιάδες άτομα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα το 2016 – Έχασαν τη ζωή τους 366 άνθρωποι

Liberation: Πάνω από 150 χιλιάδες άτομα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα το 2016 – Έχασαν τη ζωή τους 366 άνθρωποι
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 πέθαναν στη θάλασσα 340 παιδιά
Με αφορμή το νέο ναυάγιο στο Αιγαίο, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, ενώ άλλοι πέντε διασώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται, η Liberation παραθέτει μερικά συνταρακτικά στοιχεία για την τραγωδία του προσφυγικού.
H γαλλική εφημερίδα αναφέρει, μάλιστα, ότι το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του πάνω στο σκάφος της Frontex που το περισυνέλεξε μετά το ναυάγιο, το οποίο ήταν το πρώτο μετά τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
Παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να αποθαρρύνει τους μετανάστες με το μέτρο των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, οι αφίξεις στην Ελλάδα συνεχίζονται και μαζί και τα ναυάγια, με τα παιδιά να είναι συχνά τα θύματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού για τη Μετανάστευση, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 8/4 πάνω από 150.000 άνθρωποι έχουν φτάσει από την αρχή του 2016 στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και οι περισσότεροι ήταν από τη Συρία.
Από αυτούς πέθαναν οι 366.
Το αμέσως προηγούμενο ναυάγιο στο Αιγαίο είχε σημειωθεί στις 14 Μαρτίου στην Κω με οκτώ άτομα να αγνοούνται έκτοτε.
Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ναυαγίων στα ελληνικά νερά μειώθηκε τον Μάρτιο σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Το τελευταίο διάστημα ήταν αποτελεσματικές οι καθημερινές περιπολίες του ελληνικού λιμενικού και της Frontex στις ακτές των νησιών που έφταναν οι μετανάστες από την Τουρκία με αποτέλεσμα να προλάβουν τα ατυχήματα.
Μία έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες που δημοσιεύτηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο δύο παιδιά τη μέρα πνίγονταν από τον Σεπτέμβριο του 2015 και καθώς η συχνότητα με την οποία οι οικογένειες διέσχιζαν με τις οικογένειές τους την ανατολική Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, ο αριθμός των νεκρών παιδιών εξακολουθούσε να αυξάνεται.
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο τραγικός θάνατος του μικρού Κούρδου Aylan συγκίνησε όλο τον κόσμο πάνω από 340 παιδιά, ανάμεσά τους πολλά βρέφη και  λίγο μεγαλύτερα μωρά έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, όπως επισημαίνει η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης