Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Ο άνδρας με το καπέλο βρίσκεται στα χέρια των αρχών - Παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση

tags :
Βέλγιο: Ο άνδρας με το καπέλο βρίσκεται στα χέρια των αρχών - Παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση
Ο Mohammed Ambrini παραδέχθηκε οτι συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου
Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι Mohammed Ambrini παραδέχθηκε ότι είναι «ο άνδρας με το καπέλο» που εθεάθη ενώ συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την 22α Μαρτίου.
«Του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος» επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα.
Στον Βέλγο-μαροκινό Μοχάμεντ Abrini, απαγγέλθηκε η κατηγορία των τρομοκρατικών δολοφονιών, όπως διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε άλλους 3 υπόπτους που συνέλαβαν οι αρχές χθες στις Βρυξέλλες.
Ο Abrini κατηγορείται για «συμμετοχή σε δραστηριότητες μια τρομοκρατικής οργάνωσης και τρομοκρατικές δολοφονίες» στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου του 2015.
Ένας άλλος ύποπτος, που οι αρχές αναγνώρισαν ως τον Osama k. (Osama Krayieme σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες) διώκεται επίσης με τις ίδιες κατηγορίες, στην περίπτωσή του όμως σε σχέση με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Είναι ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ.
Ήταν επίσης παρών σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, επισημαίνει η εισαγγελία.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες:
Τον Erve B, έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Osama K για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».
Ο Bilal E, 27 ετών, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην κοινότητα Λάκεν των Βρυξελλών, θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Abrini και τον Osama M και υπόκειται στις ίδιες κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης