Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (Bundesbank): Η νομισματική χαλάρωση δεν τονώνει την ανάπτυξη, ενώ τροφοδοτεί επικίνδυνες «φούσκες»

Dombret (Bundesbank): Η νομισματική χαλάρωση δεν τονώνει την ανάπτυξη, ενώ τροφοδοτεί επικίνδυνες «φούσκες»
Η εύκολη ρευστότητα από τις κεντρικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας, εκτιμά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank
Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Andreas Dombret, μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
«Λάθος φάρμακο» χαρακτήρισε, συγκεκριμένα, την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης ο Dombret, προσθέτοντας ότι έχει καταφέρει ελάχιστα ως προς την τόνωση της οικονομίας, ενώ, αντιθέτως, τροφοδοτεί επικίνδυνες «φούσκες» στις αγορές.
Σύμφωνα με τον Dombret, η εύκολη ρευστότητα από τις κεντρικής τράπεζες δεν αντιμετωπίζει στη ρίζα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.
«Λόγω της απουσίας της οικονομική προόδου σε διαρθρωτικό επίπεδο, η πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης δεν είναι το κλειδί για μια βιώσιμη οικονομία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι αυτή η νομισματική πολιτική «επηρεάζει αρνητικά την οικονομική σταθερότητα, καθώς τροφοδοτεί “φούσκες”».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης