Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Η Κομισιόν ανήμπορη να γεφυρώσεις τις διαφορετικές θέσεις των κρατών-μελών στα κρίσιμα ζητήματα

FAZ: Η Κομισιόν ανήμπορη να γεφυρώσεις τις διαφορετικές θέσεις των κρατών-μελών στα κρίσιμα ζητήματα
Θυμωμένοι και απογοητευμένοι είναι οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα
Ως ανήμπορη να γεφυρώσει τις διαφορετικές θέσεις των κρατών-μελών στα κρίσιμα ζητήματα εμφανίζεται η Κομισιόν, σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “ Frankfurter Allgemeine Zeitung”.
Το σχόλιο της εφημερίδας έρχεται στον απόηχο του δημοψηφίσματος στην Ολλανδία, στο οποίο οι πολίτες της χώρας απέρριψαν τη συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ευρωπαίοι πολίτες είναι θυμωμένοι, αλλά κυρίως απογοητευμένοι, καθώς σε μια σειρά από ζητήματα αισθάνονται αδικημένοι.
Ειδικότερα, η FAZ επισημαίνει: «Ο θυμός των Ευρωπαίων έχει τη ρίζα του στην απογοήτευση.
Στην οικονομική κρίση Έλληνες, Γερμανοί, Ιταλοί και Ολλανδοί αισθάνονται αδικημένοι, ενώ στην προσφυγική κρίση οι Γερμανοί πιστεύουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους από τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.
Οι θέσεις των χωρών-μελών της ΕΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στην διαχείριση των δημοσιονομικών, της προσφυγικής κρίσης και την διασφάλιση των συνόρων.
Από την πλευρά της η Κομισιόν, όση καλή θέληση κι αν επιδείξει δεν είναι σε θέση να τις γεφυρώσει».
Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά πως «όταν το 2004 η ΕΕ δέχθηκε στους κόλπους της δέκα νέα μέλη, η διεύρυνση πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να υπάρξει εμβάθυνση», σχολιάζοντας πως τις επιπτώσεις από αυτή τη μη εμβάθυνση «τις βλέπουμε σήμερα».
«Η ΕΕ δεν είναι πλέον σε θέση να συγκεράσει τα διαφορετικά συμφέροντα των χωρών-μελών και τους εθνικούς εγωισμούς τους», καταλήγει χαρακτηριστικά η FAZ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης