Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: «Ανταρσία» μετόχων κατά του CEO της ΒΡ για την αύξηση της αμοιβής του σε χρονιά ζημιών

tags :
CNBC: «Ανταρσία» μετόχων κατά του CEO της ΒΡ για την αύξηση της αμοιβής του σε χρονιά ζημιών
Κρίσιμη η ετήσια συνεδρίαση της εταιρείας όπου γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί μια ευθεία αντιπαράθεση
Αντιμέτωπος με «εξέγερση» όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC των μετόχων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας BP Bob Dudley εξαιτίας της αύξησης της δικής του αμοιβής κατά 20% το 2015, ενώ την ίδια ώρα το πετρέλαιο, την ίδια χρονική περίοδο, σημείωνε τη σημαντικότερη πτώση στην τιμή του τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η εταιρεία επίσης να καταγράφει επίσης τις μεγαλύτερες ζημίες της.
Η έκφραση δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του B. Dudley εντείνεται, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει έκτακτες συνομιλίες με τους μετόχους λίγο πριν την ετήσια συνέλευση της ΒΡ σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, μια ευθεία αντιπαράθεση που θα είναι ιδιαίτερα ντροπιαστική και θα κάνει πολύ δύσκολη την επόμενη μέρα.
Η ΒΡ δεν έχει αποκλείσει να αναιρέσει τελικά την απόφαση για αύξηση της αμοιβής του Dudley από 16,4 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε 19,6 εκατομμύρια το 2015, αν και εκτιμάται ότι δεν θα χάσει τελικά την ψηφοφορία που θα γίνει.
Για ορισμένους από τους μεγαλύτερους μετόχους, η αύξηση του μισθού του B. Dudley είναι κίνηση «επιβράβευσης της αποτυχίας» με δεδομένο ότι οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 13,5% του 2015.
Το 2015, η BP είχε απώλειες 5,2 δισ. δολαρίων, ενώ το 2014 είχε καταγράψει κέρδη 8,1 δισ.
Αντίθετα οι ανταγωνίστριες εταιρείες Royal Dutch Shell, Total, ExxonMobil, Chevron όλες κατέγραψαν κέρδη το 2015 αν και τα γενικότερα έσοδά τους μειώθηκαν σε σχέση με το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης