Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Το σχέδιο Juncker θα ξεκλειδώσει δάνεια για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Katainen (Κομισιόν): Το σχέδιο Juncker θα ξεκλειδώσει δάνεια για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να εμπλακούν άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου Juncker στην Ελλάδα επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για το εν λόγω σχέδιο, Jyrki Katainen.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Euractiv.gr και μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το σχέδιο Juncker στις Βρυξέλλες, ο Jyrki Katainen υπογράμμισε ότι τα χρήματα του σχεδίου δεν είναι μόνο για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, αλλά «μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», με τη βοήθεια μιας ενδιάμεσης εμπορικής τράπεζας.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, για τον σκοπό αυτό θα επισκεφτεί την Ελλάδα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, «για να συζητήσω με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες, τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση, μπορούν να αρχίσουν να δανείζουν ξανά με τη στήριξη του EFSI».
Η Ελλάδα, τόνισε ο Jyrki Katainen, χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα και πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τη «μηχανή» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο κοντινό μέλλον.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες «καλά νέα» για την Ελλάδα σε σχέση με τη λειτουργία του EFSΙ στη χώρα και τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψής του θα είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τράπεζες στο θέμα αυτό.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Επιτροπή να εξασφαλίσουμε ότι ο EFSI θα λειτουργήσει ομαλά και στην Ελλάδα», κατέληξε ο Jyrki Katainen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης