Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Διορία 2 εβδομάδων στους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τον Πειραιά, διαφορετικά θα φύγουν με τη βία

Associated Press: Διορία 2 εβδομάδων στους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τον Πειραιά, διαφορετικά θα φύγουν με τη βία
«Κάθε προσπάθεια θα εξαντληθεί για να πειστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον να μετακινηθούν», ανέφερε λιμενικός στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων
Διορία δύο εβδομάδων έχουν δώσει οι ελληνικές αρχές στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να μετακινηθούν εθελοντικά σε δομές φιλοξενίας, διαφορετικά θα φύγουν με τη βία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.
Η προειδοποίηση, σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των 52.000 μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων αρνούνται να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στην Ειδομένη.
Περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώνεται, παραμένουν στον Πειραιά, στο κύριο λιμάνι της χώρας και πολύ σημαντικό για την τουριστική βιομηχανία στη χώρα.
«Κάθε προσπάθεια θα εξαντληθεί για να πειστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ότι είναι προς το δικό τους συμφέρον να μετακινηθούν», ανέφερε λιμενικός, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια διορία 10-15 ημερών για να φύγουν από το λιμάνι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης