Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγή ΕΕ: Μπορεί να ζητήσουμε έκδοση βίζας από Αμερικανούς και Καναδούς

Πηγή ΕΕ: Μπορεί να ζητήσουμε έκδοση βίζας από Αμερικανούς και Καναδούς
Η Ουάσινγκτον και η Οτάβα ζητούν βίζα από τους Ρουμάνους και του Βούλγαρους, οι χώρες των οποίων μπήκαν στην ΕΕ το 2007.
Στέλεχος της Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο να απαιτείται από τους αμερικανούς και Καναδούς πολίτες η έκδοση βίζας πριν ταξιδέψουν στην ΕΕ, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει διαφωνίες, καθώς οι Βρυξέλλες διαπραγματεύονται σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου με την Ουάσινγκτον.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει το θέμα, που προκλήθηκε μετά από την άρνηση των Αμερικανών και των Καναδών να άρουν τις προϋποθέσεις έκδοσης βίζας για τους κατόχους διαβατηρίων ορισμένων περιοχών της ΕΕ, σε συνεδρίαση της την ερχόμενη Τρίτη.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία εβδομάδα πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έρθει στην Ευρώπη για επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και το θέμα του εμπορίου.
Η Ουάσινγκτον και η Οτάβα ζητούν βίζα από τους Ρουμάνους και του Βούλγαρους, οι χώρες των οποίων μπήκαν στην ΕΕ το 2007. Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν εξαιρέσει τους Κροάτες, τους Κύπριους και του Πολωνούς από το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωσης θεώρησης της βίζας, που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ.
Οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο μεταξύ των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι η διατλαντική συμφωνία τους, που είναι γνωστή ως ΤΤΙΡ, είναι πιο πιθανό να περάσει πριν ο πρόεδρος Obama φύγει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.
Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να επισκεφθεί τη Βρετανία πριν από τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο σε μια εμπορική έκθεση στο Αννόβερο, στις 24 Απριλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης