Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Θα κάνουμε τα πάντα για την αύξηση του πληθωρισμού - Οι πολιτικοί πρέπει να στηρίξουν την Ευρωζώνη

tags :
Constancio (ΕΚΤ):  Θα κάνουμε τα πάντα για την αύξηση του πληθωρισμού - Οι πολιτικοί πρέπει να στηρίξουν την Ευρωζώνη
Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί μια κοινή απάντηση, τόνισε ο Constancio, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης 
Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις, σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Consancio, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για το 2015.
Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί μια κοινή απάντηση, τόνισε ο Constancio, στέλνοντας σαφές μήνυμα στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ κάνει - και θα συνεχίσει- ότι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και της εντολής της, υπογράμμισε ο Constancio.
Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια για να ενισχυθούν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιστρέψει η οικονομία στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για σταθερότητα των τιμών και για την ανακοπή των πιέσεων στον πληθωρισμό», τόνισε ο Constancio, καλώντας και τους άλλους φορείς να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, η κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται σε ένα σχέδιο τριών δράσεων:
Την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, την εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων και τον ορισμό ενός ξεκάθαρου οράματος για την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης