Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Κλείνει 450 υποκαταστήματα και προχωρά σε 1.200 απολύσεις στην Ισπανία

Banco Santander: Κλείνει 450 υποκαταστήματα και προχωρά σε 1.200 απολύσεις στην Ισπανία
Η τράπεζα ωθεί τους πελάτες της προς την ηλεκτρονική τραπεζική
Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα, η Banco Santander, σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της στην Ισπανία μέχρι και 1.200 άτομα και να κλείσει περίπου 450 υποκαταστήματά της μέσα στο 2016, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του θέματος, αναφέρει το Bloomberg.
Στελέχη της τράπεζας συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Τετάρτη 6 Απριλίου στη Μαδρίτη, προκειμένου να ξεκινήσουν συζητήσεις που θα επηρεάσουν περίπου το 5% του εργατικού της δυναμικού στην Ισπανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι περικοπές θα φορούν επίσης τις κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας.
H Santander είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να κλείσει το 13% των υποκαταστημάτων της στην Ισπανία, ώστε να δώσει ώθηση στην κερδοφορία, καθώς ωθεί τους πελάτες προς την ηλεκτρονική τραπεζική.
Η Banco Bilbao, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, μπορεί επίσης να περιορίσει το δίκτυό της στην Ισπανία, όπως είπε την Τρίτη 5 Απριλίου ο Διευθύνοντας Σύμβουλός της, Carlos Torres Vila.
Στις επιχειρήσεις της Santander στην Ισπανία απασχολούνται 24.000 εργαζόμενοι και η χώρα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την τράπεζα, συνεισφέροντας περίπου το 12% των κερδών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης