Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varga (ΥΠΟΙΚ Ουγγαρίας): Ξοφλήσαμε όλα μας τα χρέη σε ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα η Ουγγαρία

Varga (ΥΠΟΙΚ Ουγγαρίας): Ξοφλήσαμε όλα μας τα χρέη σε ΕΕ, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα η Ουγγαρία
Μετά την αποπληρωμή και της τελευταίας δόσης προς την ΕΕ, η Βουδαπέστη ελπίζει σε αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης
Η Ουγγαρία αποπλήρωσε το σύνολο των δανείων που είχε λάβει κατεπειγόντως το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Τα δάνεια, συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, είχαν χορηγηθεί προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την χρηματοοικονομική κρίση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Mihaly Varga, την περασμένη εβδομάδα εξοφλήθηκε η τελευταία δόση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ που οφειλόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο κ. Varga έκανε λόγο για «μέρα χαράς».
Η Ουγγαρία είχε υποστεί σοβαρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 και προκειμένου να αποφύγει να προβεί σε στάση πληρωμών, είχε λάβει δάνεια ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Το 2013 η Ουγγαρία είχε αποπληρώσει νωρίτερα από ό,τι όφειλε το δάνειό της στο ΔΝΤ.
Όπως θυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από μια μεγάλη βουτιά το 2009, της τάξης του 6,6%, η ουγγρική οικονομία επανήλθε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά το 2014, και το 2015 έφτασε το 2,9%.
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα ότι πλέον, μετά την αποπληρωμή όλων των χρεών της χώρας, οι οίκοι αξιολόγησης θα προβούν σε αναβάθμιση του αξιόχρεού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης