Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ): Η Ε.Ε. δεν χρειάζεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Τεράστια η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα

Nowotny (ΕΚΤ): Η Ε.Ε. δεν χρειάζεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Τεράστια η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα
Η Ε.Ε. είναι απολύτως ικανή να επιλύσει την κατάσταση μόνη της, σημειώνει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ
Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι πλέον αναγκαία, με την Ε.Ε. να είναι πλήρως ικανή να επιλύσει την κατάσταση μόνη της, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Ewald Nowotny.
«Μιλώντας οικονομικά, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας», τόνισε ο Ewald Nowotny σε συνέντευξή του στην ημερήσια αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για ένα πρόβλημα που Ε.Ε. μπορεί να επιλύσει μόνη της».
Τα σχόλια του μέλους της ΕΚΤ έρχονται μετά την διαρροή από το WikiLeaks εγγράφου με την απομαγνητοφώνηση συνομιλίας μεταξύ δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ, του επικεφαλής του Ταμείου για την Ευρώπη, Poul Thomsen και της Delia Velculescu, οι οποίοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον αργό ρυθμό με τον οποίο η Ελλάδα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις.
Όσον αφορά το θέμα του χρέους, ο Ewald Nowotny ανέφερε ότι «ρητή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι απίθανη» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τεράστια πρόοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης