Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (ΗΠΑ): Η φοροαποφυγή είναι ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα - Απαιτούνται αυστηρότεροι νόμοι

Obama (ΗΠΑ): Η φοροαποφυγή είναι ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα - Απαιτούνται αυστηρότεροι νόμοι
«Η φοροαποφυγή, είτε γίνεται με νόμιμα, είτε με παράνομα μέσα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος
Την εκτίμηση ότι η φοροαποφυγή αποτελεί ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, στον απόηχο του σκανδάλου των Panama Papers.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πως «η φοροαποφυγή, είτε γίνεται με νόμιμα, είτε με παράνομα μέσα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», ενώ προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστούν αυστηρότερες νομοθεσίες και να ενισχυθεί η συνεργασία της διεθνούς κοινότητας επί του θέματος.
Ο αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε, επίσης, έκκληση στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση με στόχο να εμποδίσει τις αμερικανικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας που τους επιτρέπουν να αποφεύγουν να καταβάλουν τους φόρους που οφείλουν.
Πιο συγκεκριμένα είπε πως «πολλά από αυτά τα παραθυράκια επιβαρύνουν τις οικογένειες της μεσοαστικής τάξης», ενώ συμπλήρωσε ότι τέτοιους είδους ελιγμοί «φορτώνουν σε εμάς τους υπόλοιπους τις ζημιές».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης