Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Παναμά - Γαλλίας με αφορμή τις αποκαλύψεις των Panama Papers

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Παναμά - Γαλλίας με αφορμή τις αποκαλύψεις των Panama Papers
Το Παρίσι επανεντάσσει τον Παναμά, που απειλεί με αντίποινα, στην «μαύρη λίστα» χωρών που δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές διαδικασίες
Σε αντίποινα απέναντι στη Γαλλία αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση του Παναμά μετά από την ανακοίνωση του Παρισιού ότι θα εντάξει εκ νέου τον Παναμά στην «μαύρη λίστα» των χωρών που δεν συμμορφώνονται με τις φορολογικές διαδικασίες μετά τις αποκαλύψεις που δημοσιοποιήθηκαν με τα Panama Papers.
Αυτό δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Alvaro Aleman, προσωπάρχης του προέδρου του Παναμά, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του θα απαντήσει με παρόμοια μέτρα σε βάρος της Γαλλίας αλλά και σε βάρος οποιασδήποτε χώρας που θα τηρήσει στάση ανάλογη με αυτήν την γαλλικής κυβέρνησης.
Επίσης, ο Aleman τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί σε έρευνες για υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν από τις διαρροές.
Τόνισε όμως ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη να έχει διαπραχθεί κάποια εγκληματική ενέργεια από καμία παναμέζικη εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης