Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1% στις διεθνείς τιμές πετρελαίου με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 38,04 δολ. το Brent

Κέρδη 1% στις διεθνείς τιμές πετρελαίου με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου - Στα 38,04 δολ. το Brent
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η διεθνής αγορά πετρελαίου
Κέρδη 1% πραγματοποίησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, σε μια ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν αξιόλογες διακυμάνσεις και εναλλαγή προσήμων.
Το αρνητικό κλίμα στη διεθνή αγορά πετρελαίου συνεχίζει να «τροφοδοτεί» - ελλείψει κάποιας σπουδαίας είδησης που θα μπορούσε να κινήσει την αγορά - η επικείμενη συνάντηση στις 17 Απριλίου 2016 μεγάλων πετρελαιο-παραγωγικών χωρών στη Ντόχα του Κατάρ με στόχο μια διευρυμένη συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής πετρελαίου.
Μέχρι στιγμής, διάφορες χώρες που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση έχουν στείλει αντιφατικά μηνύματα, όπως η Σαουδική Αραβία (δεν θα «παγώσει» την παραγωγή της αν δεν πράξει το ίδιο και το Ιράν), το Κουβέιτ (το «πάγωμα» γίνεται και χωρίς το Ιράν) και το Ιράν (δεν θα μειώσει την παραγωγή του προτού φτάσει στο επίπεδο πριν την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση).
Πάντως, η διεθνής αγορά πετρελαίου φάνηκε απρόθυμη σήμερα να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταβολές τιμών, καθώς αναμένει στοιχεία αύριο για την εξέλιξη των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα.
Τελικά, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου Ιουνίου 2016 του πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 0,93% ή 35 σεντς στα 38,04 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει κατώτερη τιμή ενδοσυνεδριακά στα 37,27 δολάρια.
Το Brent καταγράφει πτώση 6,12% από την αρχή του νέου έτους.
Αντίστοιχα κέρδη 0,98% ή 35 σεντς πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου Μαΐου 2016 του πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 36,05 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας διακυμανθεί μεταξύ 35,24 και 36,15 δολάρια ενδοσυνεδριακά.
Το WTI καταγράφει απώλειες 10,26% από την αρχή του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης