Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε με την Ελλάδα - Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη χώρα

Lagarde: Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε με την Ελλάδα - Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη χώρα
Aπαιτούνται ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Απαιτείται μία ευρεία οικονομική συνεργασία που θα ενισχύει την παγκόσμια ανάπτυξη
Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε με τις ελληνικές αρχές, επεσήμανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο Βερολίνο, έπειτα από τη συνάντηση των δύο ισχυρών γυναικών.
Ωστόσο, η ίδια επεσήμανε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα», ενώ τόνισε ότι απαιτούνται ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
Μάλιστα, η Lagarde έκανε ειδική αναφορά στην απροθυμία των ξένων επενδυτών να επενδύσουν στην Ελλάδα, γιατί αυτό χρειάζεται για να υπάρχει βιωσιμότητα της οικονομίας, λέγοντας ότι ενώ αυτό καθεαυτό είναι αρνητικό γεγονός, είναι ωστόσο θετικό ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα και κατανοεί τη σημασία των επενδύσεων.
Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο, η κα. Lagarde δήλωσε ότι συζήτησαν τόσο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, όσο και για γεωπολιτικά ζητήματα.
Παράλληλα, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε ότι χρειάζεται οικονομική συνεργασία που θα ενισχύει την παγκόσμια ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης