Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει έλλειψη επενδύσεων και παραγωγικότητας στη γερμανική οικονομία

Ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει έλλειψη επενδύσεων και παραγωγικότητας στη γερμανική οικονομία
Επικίνδυνη για τη γερμανική οικονομία η επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες
Στη διαπίστωση ότι η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει έλλειψη επενδύσεων και παραγωγικότητας καταλήγει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ασφάλεια (ΟΟΣΑ), σε σχετική έρευνά του.
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει κινδύνους, καθώς η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί το φθηνό κόστος δανεισμού για να τονώσει τις εγχώριες επενδύσεις.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι εξαγωγές της Γερμανίας ενδέχεται να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα, από ό,τι αναμένεται, από την οικονομική αδυναμία των εμπορικών εταίρων της χώρας, ιδίως των αναπτυσσόμενων χωρών.
«Παρά την αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία, η γερμανική οικονομία παραμένει ισχυρή, με ισχυρή εξαγωγική επίδοση και χαμηλή ανεργία», ανέφερε, ωστόσο, ο A. Gurría, επικεφαλής του ΟΟΣΑ.
«Η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει την ισχυρή της θέση για να προετοιμαστεί για το μέλλον, ιδίως με την εξασφάλιση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του κύματος των προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο.
Αυτές οι εισροές πληθυσμού είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν οι δημογραφικές τάσεις και να τεθούν οι βάσεις για μια πιο διαφοροποιημένη και παραγωγική οικονομία», προσέθεσε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης