Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά επίπεδα η ανάπτυξη στο α' 3μηνο του 2016 – Στις 53,1 μονάδες ο σύνθετος PMI τον Μάρτιο

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά επίπεδα η ανάπτυξη στο α' 3μηνο του 2016 – Στις 53,1 μονάδες ο σύνθετος PMI τον Μάρτιο
Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,1 μονάδες από τις 53,3 τον Φεβρουάριο
Τον Μάρτιο ο ρυθμός οικονομικής επέκτασης στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, αν και όπως σημειώνει η Markit, η έκταση αυτής της επιτάχυνσης ήταν αμελητέα.
Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες τον Μάρτιο, ελαφρά ενισχυμένος έναντι των 53 μονάδων του Φεβρουαρίου, όμως τα στοιχεία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς αναμενόταν διαμόρφωσή του στις 53,7 μονάδες.
Ο δείκτης υπηρεσιών PMI υποχώρησε στις 53,1 μονάδες έναντι των 53,3 μονάδων τον Φεβρουάριο.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, η οικονομία της ζώνης του ευρώ απέτυχε να δείξει οποιαδήποτε σημάδια σημαντικής ανόδου του momentum τον Μάρτιο.
Με τον ΡΜΙ μόλις και μετά βίας να αυξάνει από το χαμηλό 13 μηνών του Φεβρουαρίου, η ζώνη του ευρώ φαίνεται να αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σημειώνει.
Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, οι ελπίδες για την αναζωογόνηση της οικονομίας έχουν εναποτεθεί στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ η ανάκαμψη της αισιοδοξίας στον τομέα των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του μήνα υποδηλώνει ότι οι εταιρείες έχουν μια πιο θετική άποψη για τις προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης