Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Καταστροφή για τη Merkel αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα

Die Zeit: Καταστροφή για τη Merkel αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα
Η συμμετοχή του Ταμείου ήταν προϋπόθεση για τη συναίνεση των συντηρητικών στη χορήγηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα
Στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αναφέρεται σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της σελίδα η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», κάτι που όπως σημειώνει θα ήταν καταστροφικό για την Angela Merkel.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η «Die Zeit» σχολιάζει ότι μια αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας «θα ήταν μια καταστροφή, κυρίως για την Angela Merkel.
»Η γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται σε ένα δίλημμα: Τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του ΔΝΤ στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας.
»Εκτός αυτού, η συμμετοχή του Ταμείου ήταν η προϋπόθεση για τη συναίνεση των γερμανών συντηρητικών στη χορήγηση δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα.
»Εάν αποχωρούσε τώρα το ΔΝΤ, θα ήταν πολύ δύσκολο για την Angela Merkel να βρει υποστηρικτές για την πολιτική της. Από την άλλη πλευρά η Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, Σόιμπλε απέκλεισαν πολλές φορές ρητώς μια ελάφρυνση του χρέους και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία“ θα υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία και στους δυο τις υποσχέσεις τους».
Από την πλευρά της, με αφορμή το ίδιο θέμα, η «Handelsblatt» σημειώνει ότι «η αλήθεια είναι ότι ακόμα και εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις, δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει πλήρως τα χρέη της.
»Η χώρα χρειάζεται μια αναδιάρθρωση του χρέους και αυτή τη φορά δεν θα την πληρώσουν οι τράπεζες αλλά οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη.
Η υπόσχεση της Α. Merkel ότι η Γερμανία θα πάρει πίσω κάθε σεντ που έχει δανείσει, ήταν από την αρχή ριψοκίνδυνη. Στο μεταξύ είναι και άχρηστη.
Όσο πιο σύντομα το Βερολίνο το παραδεχθεί, τόσο καλύτερα. Αυτή η αναβολή της χρεοκοπίας πρέπει επιτέλους να τερματιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης