Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Πειραγμένα ΑΤΜs Santander στην Αγγλία – Η αστυνομία συνέστησε στο κοινό να μην τα χρησιμοποιεί

Sky News: Πειραγμένα ΑΤΜs  Santander στην Αγγλία – Η αστυνομία συνέστησε στο κοινό να μην τα χρησιμοποιεί
Εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβλημα με τα ΑΤΜs που έχουν «παγιδευτεί» μπορεί να έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές
Η αστυνομία συνέστησε στους κατοίκους του Lancashire στην Αγγλία να μην χρησιμοποιούν ΑΤΜ της τράπεζας Santander, τα οποία ενδέχεται να έχουν «παγιδευτεί», αναφέρει το Sky News.
H αστυνομία Chesire εξέδωσε επίσης παρόμοια ανακοίνωση για να αποφεύγει ο κόσμος τα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στο Wilmslow, κοντά στο Μάντσεστερ.
Οι αρχές ανησυχούν ότι εγκληματίες έχουν «σημαδέψει» τα μηχανήματα ανάληψης σε μία προσπάθεια να κλέψουν στοιχεία καρτών και μετρητά και ζήτησαν από όσους έχουν χάσει χρήματα να απευθυνθούν στην τράπεζα.
Η αστυνομία του Lancashire έγραψε στο Twitter: «Η ασφάλεια στα ATMs της τράπεζας Santander στο Lancs βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σας συμβουλεύουμε να μην τα χρησιμοποιείτε και αν έχετε χάσει χρήματα να έρθετε σε επαφή με την τράπεζα και να καλέσετε το 101».
Ανάλογο ήταν το μήνυμα και της αστυνομίας του Chesire: «Η αστυνομία του Chesire έχει δεχτεί αναφορές για προβλήματα με τα ATMs της τράπεζας Santander στο Wilmslow.
Παρακαλείστε να μην τα χρησιμοποιείτε και να καλέσετε την τράπεζα ή, στο 101».
Εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Lancashire εξέφρασε, εξάλλου, φόβους ότι το πρόβλημα μπορεί να έχει εξαπλωθεί.
«Συμβουλεύουμε τον κόσμο να είναι προσεκτικός, ειδικά με τα μηχανήματα ανάληψης της τράπεζας Santander, αλλά και με άλλων τραπεζών».
Κάλεσε επίσης το κοινό «να αναφέρει ό,τι ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή του, να κάνει έναν οπτικό έλεγχο του ΑΤΜ και αν έχει οποιαδήποτε αμφιβολία να κάνει κάπου αλλού τη συναλλαγή του».
Κατέληξε, δε, με την επισήμανση ότι «το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί σε όλο το Lancashire και δεν έχουμε ακόμα αναφορές από άλλες περιοχές, οπότε δεν ξέρουμε πόσοι επηρεάζονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης