Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Στοιχεία για τον εξοπλισμό του ISIS από την Τουρκία παρουσίασε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ

Russia Today: Στοιχεία για τον εξοπλισμό του ISIS από την Τουρκία παρουσίασε ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ
Υπό την «επίβλεψη» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και δια μέσου ΜΚΟ η διαδικασία τόνισε ο Vitaly Churkin στο Συμβούλιο Ασφαλείας 
Σειρά στοιχείων για χορήγηση όπλων και στρατιωτικού βαρέος οπλισμού στους εξτρεμιστές τρομοκράτες του ISIS από την Τουρκία παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Ρώσος πρέσβης στον Οργανισμό Vitaly Churkin ο οποίος υποστήριξε ότι την όλη διαδικασία «επιβλέπουν» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today, ο Churkin ήταν κατηγορηματικός στα όσα υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι στην «βρώμικη δουλειά» βοηθούν και ΜΚΟ οι οποίες χρησιμοποοιύνται ως προκάλυμμα για την μεταφορά όλων αυτών με φορτηγά .
Στα έγγραφα που ο Ρώσος πρέσβης κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρονται ονομαστικά αρκετές τουρκικές ΜΚΟ και πληροφορίες που είχε συλλέξει για δρομολόγια και για τα φορτία.
Χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο, ο Churkin έκανε αναφορά στο ίδρυμα Besar, μόνο μέσα στο 2015 οργάνωσε 50 αυτοκινητοπομπές σε περιοχές βορείως της Δαμασκού, και σε αυτές ανάμεσα στην ανθρωπιστική βοήθεια υπήρχε εξοπλισμός.
Σύμφωνα με τα ρωσικά στοιχεία, η παράδοση του εξοπλισμού γίνεται σε αρκετά συνοριακά σημεία μεταξύ Τουρκίας - Συρίας αλλά και σε «υδάτινα περάσματα» κυρίως κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη και ο οπλισμός που έχει δοθεί είναι αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα TOW, εκτοξευτήρες RPG, αυτόματα M-60, χειροβομβίδες, συστήματα και εργαλεία επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης