Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Thyssenkrupp και Tata Steel συζητούν συγχώνευση των χαλυβουργείων τους στην Ευρώπη

WSJ: Thyssenkrupp και Tata Steel συζητούν συγχώνευση των χαλυβουργείων τους στην Ευρώπη
Η χθεσινή ανακοίνωση της Tata Steel ότι επιδιώκει την απο-επένδυση από τα βρετανικά χαλυβουργεία της, ενδεχομένως σχετίζεται με την Thyssenkrupp
Τη συγχώνευση των χαλυβουργικών τους παραγωγικών δομών στην ηπειρωτική Ευρώπη φέρονται να συζητούν ο τεράστιος μηχανολογικός πολυσχιδής όμιλος Thyssenkrupp της Γερμανίας και ο ινδικός χαλυβουργικός όμιλος Tata Steel, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της υπερπαραγωγής χάλυβα.
Αυτό αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), σύμφωνα με την οποία οι συζητήσεις μεταξύ ανωτάτων στελεχών των δύο ομίλων διεξάγονται ήδη για περισσότερο από ένα έτος.
Δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει λεπτομέρειες για το αν προωθείται η συνεισφορά χαλυβουργικών στοιχείων ενεργητικού των δύο ομίλων σε μια κοινή νέα εταιρεία, ούτε και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι συζητήσεις.
Όπως αναφέρει όμως η WSJ επικαλούμενη τις καλά πληροφορημένες πηγές της, η συμφωνία δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί, ενώ δεν αναμένεται να προκύψει άμεσα.
Για την εφημερίδα, η χθεσινή (31/3) ανακοίνωση της Tata Steel ότι αναζητεί αγοραστή για όλα τα χαλυβουργεία που διαθέτει στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη συγχώνευση των ολλανδικών χαλυβουργείων του ομίλου Tata Steel με τις ευρωπαϊκές χαλυβουργικές δομές παραγωγής του ομίλου Thyssenkrupp, δημιουργώντας πολύτιμες συνέργειες αξίας 1 δισ. ευρώ.
H WSJ αναφέρει ότι και αναλυτές της Credit Suisse έφτασαν στο συμπέρασμα, η πώληση των βρετανικών χαλυβουργείων της Tata Steel (των εργοστασίων της πρώην British Steel) μάλλον αποτελεί προϋπόθεση συμφωνίας συγχώνευσης με τον γερμανικό όμιλο.
Ο όμιλος Tata Steel διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα χάλυβα στην Ευρώπη μετά τον όμιλο ArcelorMittal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης