Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Στα 40 δολ. η μέση τιμή του Brent το 2016, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 13 επενδυτικών τραπεζών

WSJ: Στα 40 δολ. η μέση τιμή του Brent το 2016, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 13 επενδυτικών τραπεζών
Για τις 13 επενδυτικές τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα της WSJ, η μέση τιμή Brent θα διαμορφωθεί σε 37,25 δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2016
Μόλις ένα δολάριο υψηλότερα αύξησαν τον Μάρτιο 2016 την πρόβλεψή τους σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, της μέσης τιμής του πετρελαίου κατά τη διάρκεια του 2016 οι 13 επενδυτικές τράπεζες μεταξύ των οποίων πραγματοποίησε έρευνα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ).
Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 50% από το χαμηλό 13 ετών στο οποίο είχαν βρεθεί τον Φεβρουάριο 2016.
Πλέον, οι επενδυτικές τράπεζες εκτιμούν, ότι η μέση τιμή του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς θα διαμορφωθεί σε 40 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι το 2016, ενώ η αντίστοιχη μέση τιμή του WTI θα διαμορφωθεί σε 39 δολάρια.
Αυτό που λένε στην πραγματικότητα οι επενδυτικές τράπεζες είναι, ότι το τεράστιο ημερήσιο διεθνές πλεόνασμα υπερπαραγωγής πετρελαίου, η εντυπωσιακά ευέλικτη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, το υψηλό επίπεδο παραγωγής (ενδεχομένως με αύξηση εντός του Μαρτίου 2016) του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC, αλλά και η δυναμική επανείσοδος του Ιράν στη διεθνή αγορά «μαύρου χρυσού», αποτελούν εμπόδια ανυπέρβλητα για την ουσιαστική ανάκαμψη των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά τη γιγαντιαία υπερπαραγωγή πετρελαίου ημερησίως, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ - δύο από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς του OPEC - αποφάσισαν νωρίτερα στην εβδομάδα να επανεκκινήσουν την παραγωγή πετρελαίου σε ένα κοινό σύμπλεγμα διύλισης που διαθέτουν, με δυναμικότητα προσθήκης 300 χιλ. βαρελιών πετρελαίου στη διεθνή αγορά ημερησίως.
Για τις 13 επενδυτικές τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα της WSJ, η μέση τιμή Brent θα διαμορφωθεί σε 37,25 δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, για να ανέλθει μέχρι τα 46,20 δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Για το 2017, οι ίδιες τράπεζες προβλέπουν ότι η μέση τιμή του Brent θα διαμορφωθεί σε 56 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης