Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Οι παρενέργειες από τις νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών παραμένουν σοβαρό πρόβλημα

tags :
Lagarde: Οι παρενέργειες από τις νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών παραμένουν σοβαρό πρόβλημα
Πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χρήση του SDR ως μονάδα μέτρησης των αποθεμάτων των κεντρικών τραπεζών και για κάποιες συναλλαγές - Την έκδοση ομολόγων σε SDR εξετάζει η Κίνα
Σε πρόταση για τη χρήση του καλαθιού νομισμάτων SDR ως μονάδα μέτρησης των αποθεμάτων των κεντρικών τραπεζών, αλλά και για κάποιες συναλλαγές προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.
Σημειώνεται ότι το καλάθι νομισμάτων SDR απαρτίζεται από το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ, τη βρετανική στερλίνα, το ιαπωνικό γιεν και το κινεζικό γουάν.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Παρίσι σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου, δίπλα από τον κεντρικό τραπεζίτη της Κίνας, Zhou Xiaochuan, η κα Lagarde επεσήμανε ακόμη ότι οι παρενέργειες από τις νομισματικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών παραμένουν σοβαρό πρόβλημα για την παγκόσμια οικονομία.
Αναφερόμενη στην Κίνα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημείωσε ότι απαιτείται να διατηρήσει η χώρα μία ομαλή επικοινωνία προς τον υπόλοιπο κόσμο, σχετικά με την οικονομική της πολιτική.
Τέλος, η κα Lagarde επεσήμανε ότι το ΔΝΤ εξετάζει βελτιώσεις στα εργαλεία δανειοδότησης που διαθέτει.
Από την πλευρά του, ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας στην ομιλία του έκανε γνωστό ότι η χώρα του εξετάζει τρόπους να προωθήσουν τη χρήση του καλαθιού νομισμάτων του ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, η Κίνα θα ξεκινήσει σύντομα να αναφέρει τα διεθνή αποθεματικά της σε μονάδες SDR, ενώ εξετάζει και την έκδοση ομολόγων σε SDR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης