Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fuest (IFO): Δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρωζώνη – Αν και η οικονομία έχει ανακάμψει, το χρέος παραμένει υψηλό

Fuest (IFO): Δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρωζώνη – Αν και η οικονομία έχει ανακάμψει, το χρέος παραμένει υψηλό
Κριτική στην επεκτατική πολιτική της ΕΚΤ ασκεί ο μέλλων πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου, προειδοποιώντας για «φούσκες» στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα ακίνητα
Ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρωζώνη, τονίζει ο μέλλων πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου IFO, Clemens Fuest, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζοντας ότι αν και η οικονομία έχει ανακάμψει ελαφρώς σε ορισμένες χώρες, το χρέος παραμένει πολύ υψηλό.
Παράλληλα, o Fuest, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Απριλίου, ασκεί κριτική στην επεκτατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας «φουσκών» στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την αγορά ακινήτων, αλλά και αποσταθεροποίηση των τραπεζών.
Όπως αναφέρει, οι ιδιωτικές συντάξεις θα καταστούν μη ελκυστικές εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και προσθέτει ότι πολύς κόσμος θα πρέπει να εργαστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να συμφωνήσει σε χαμηλότερα στάνταρτ διαβίωσης.
Όλα αυτά, σημειώνει, είναι δυσμενείς επιπτώσεις της πολιτικής χαμηλών επιτοκίων.
Ο Clemens Fuest, όμως, προειδοποιεί και για μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι το στρατόπεδο υπέρ του Brexit κινητοποιούνται πολύ περισσότερο απ' ό,τι όσοι είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, σημειώνοντας ότι εξαιτίας αυτού θα μπορούσε να υπάρξει ενός είδους ατύχημα με την έξοδο της Βρετανίας.
Αυτό, τονίζει, θα ήταν μεγάλη απώλεια για την Ε.Ε. και επισημαίνει ότι το αίτημα της χώρας για μεταρρύθμιση της Ε.Ε. είναι προς όφελός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης