Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μηχανοκίνητες ταξιαρχίες παρατάσσουν στην Ευρώπη οι ΗΠΑ ως απάντηση στη «ρωσική επιθετικότητα»

tags :
Reuters: Μηχανοκίνητες ταξιαρχίες παρατάσσουν στην Ευρώπη οι ΗΠΑ ως απάντηση στη «ρωσική επιθετικότητα»
Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την παρουσία τους στην Ευρώπη σε τρεις πλήρως επανδρωμένες ταξιαρχίες
Υπερσύγχρονες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες θα παρατάξουν στην Ευρώπη οι ΗΠΑ στο πλαίσιο αυτού που οι ίδιες αποκαλούν ως «ρωσική επιθετικότητα» στη Γηραιά Ήπειρο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται ανακοίνωση του ευρωπαϊκού στρατηγείου των ΗΠΑ (US European Command), οι ταξιαρχίες θα εναλλάσσονται ανά εννεάμηνο, με την πρώτη εξ αυτών να τοποθετείται στη θέση της τον Φεβρουάριο 2017 και να έχει προγραμματιστεί να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.
Η παρουσία των αμερικανικών ταξιαρχιών τεθωρακισμένων στην Ευρώπη θα είναι μόνιμη και θα αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Γηραιά Ήπειρο σε τρεις πλήρως επανδρωμένες ταξιαρχίες.
Επισημαίνεται, ότι μια τυπική μηχανοκίνητη ταξιαρχία του αμερικανικού στρατού αριθμεί 4.500 στρατιώτες.
Στον τελευταίο προϋπολογισμό τους, οι ΗΠΑ προβλέπουν μεγάλη αύξηση δαπανών για στρατιωτική εκπαίδευση και ασκήσεις στην Ευρώπη, δράσεις που στόχο έχουν να καθησυχάσουν τις ευρωπαϊκές εκείνες χώρες που αισθάνονται ανασφάλεια από τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Ρωσίας.
Ο τρέχων στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα αντικατασταθεί από περισσότερα σύγχρονα συστήματα, όμως θα αναβαθμιστεί και θα αποθηκευτεί στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στη Γερμανία, για να προσφέρει ένα ικανό στρατιωτικό απόθεμα σε εφεδρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης