Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τelegraph: Συμμαχία με τον διάβολο για την Ε.Ε. το deal με την Τουρκία - Αλλά η εναλλακτική είναι το απόλυτο χάος

tags :
Τelegraph: Συμμαχία με τον διάβολο για την Ε.Ε. το deal με την Τουρκία - Αλλά η εναλλακτική είναι το απόλυτο χάος
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της βρετανικής εφημερίδας, Peter Foster, η συμφωνία είναι σκληρή για τους πρόσφυγες αλλά η εναλλακτική είναι το απόλυτο χάος
Για συμφωνία με τον... διάβολο κάνει λόγο η Telegraph σχολιάζοντας το deal Ε.Ε. - Τουρκίας για την προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της βρετανικής εφημερίδας, Peter Foster, η συμφωνία είναι σκληρή για τους πρόσφυγες αλλά η εναλλακτική είναι το απόλυτο χάος.
«Για τους φιλελεύθερους Ευρωπαίους, η συμφωνία δεν είναι τίποτα λιγότερα από ένα deal με τον διάβολο, δεδομένης της επιδείνωσης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία.
Για τους λιγότερο φιλελεύθερους, είναι ηλίθια η δέσμευση για μετεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες», σημειώνει το δημοσίευμα.
Η ρητορική σχετικά με τη συμφωνία είναι αποκαλυπτική:
Η διευθύντρια της Oxfam στην Ιταλία, Sara Tesorieri, δήλωσε ότι η Ε.Ε. διαπραγματεύεται ανθρώπους έναντι πολιτικών παραχωρήσεων.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν από την Ευρώπη για να καταστεί η συμφωνία όσο πιο ανθρώπινη γίνεται.
Πρόκειται για μια σκληρή προσέγγιση, αλλά όπως απέδειξε η αποτυχία των χωρών της Ε.Ε. να μοιραστούν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, η εναλλακτική λύση είναι το απόλυτο χάος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης