Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (FED): Βραδύτερη η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας

Yellen (FED): Βραδύτερη η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας
Η σταθερότητα των πληθωριστικών προσδοκιών δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και προς το παρόν δείχνουν αμετάβλητες
Βραδύτερη θα είναι η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ λόγω της παγκόσμιας αβεβαιότητας, όπως ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 σε ομιλία της στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης η επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen.
Σύμφωνα με την ίδια, η παγκόσμια οικονομική και χρηματο-οικονομική αβεβαιότητα - που πηγάζει κυρίως από την επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας και την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου - συνάδει με μια περισσότερο σταδιακή αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed, λόγω των κινδύνων που μπορεί δυνητικά να προκαλέσει στην ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Όπως ανέφερε η Yellen, τα «ξεσπάσματα μεταβλητότητας» στις διεθνείς αγορές το θέρος του 2015 και τις πρώτες εβδομάδες του 2016 καταδεικνύουν ότι οι απειλές προερχόμενες από το εξωτερικό είναι πολύ σημαντικές για να αγνοηθούν, ενώ οι οικονομικές «επιδόσεις» της αμερικανικής οικονομίας στο νέο έτος έχει υπάρξει «μεικτή».
Όπως είπε η ίδια, η σταδιακή άνοδος του «ουδέτερου» πραγματικού επιτοκίου παράλληλα με τη βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ, θα επιτρέψει και την αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Σήμερα, το «ουδέτερο» πραγματικό επιτόκιο βρίσκεται κοντά στο επίπεδο του 0%.
Όπως ανέφερε η ίδια, η σταθερότητα των πληθωριστικών προσδοκιών δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και προς το παρόν δείχνουν αμετάβλητες.
Η Yellen επεσήμανε, ότι η Fed οφείλει να προχωρήσει εφεξής «με προσοχή», με δεδομένους τους παγκόσμιους κινδύνους, οι οποίοι παραμένουν, αν και οι εξωτερικοί κίνδυνοι στην οικονομία των ΗΠΑ είναι σχετικά περιορισμένοι

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης