Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το προσφυγικό ρεύμα εξασθενεί - Πιο αυστηροί έλεγχοι από την Τουρκία, μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε.

tags :
Handelsblatt: Το προσφυγικό ρεύμα εξασθενεί - Πιο αυστηροί έλεγχοι από την Τουρκία, μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε.
Στο μεταξύ οι διακινητές αναζητούν νέες διαδρομές και εστιάζουν στην περίπτωση της Ιταλίας ως πύλης εισόδου
Το προσφυγικό ρεύμα εξασθενεί, αναφέρει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας, Handelsblatt.
Το δημοσίευμα διερωτάται αν η αισθητή εξασθένηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά οφείλεται στην κακοκαιρία ή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αρχίζει να λειτουργεί η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό»;
Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, «η μείωση των προσφυγικών ροών δεν μπορεί μάλλον να αποδίδεται μόνο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Οι τουρκικές αρχές έχουν κάνει αυστηρότερους τους ελέγχους στις ακτές τους μετά την υπογραφείσα πριν από μία εβδομάδα συμφωνία με την ΕΕ».
Το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται πάντως και στην υπερσυγκέντρωση προσφύγων στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «50.000 άτομα που αναζητούν προστασία βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση υπόσχεται νέα καταλύματα». Ειδική αναφορά γίνεται στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, όπου επικρατούν συνθήκες εξαθλίωσης, όπως υπογραμμίζεται.
«Στο μεταξύ οι διακινητές αναζητούν νέες διαδρομές και εστιάζουν στην περίπτωση της Ιταλίας ως πύλης εισόδου», καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης