Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία η Συρία, όμως υπό όρους

Πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ ενάντια στην τρομοκρατία η Συρία, όμως υπό όρους
«Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν πέτυχε στη Συρία, επειδή δε συνεργάστηκε με το καθεστώς», υποστήριξε ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ
Πρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ εμφανίζεται η Συρία στο ζήτημα της πάταξης της τρομοκρατίας, ωστόσο όχι δίχως όρους.
Ειδικότερα, η συριακή κυβέρνηση δηλώνει, μέσω του εκπροσώπου της χώρας στον ΟΗΕ, Bashar Ja'afari, πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία διεθνή συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστεί με τη Δαμασκό με τρόπο τέτοιον που δεν έχει συμβεί ως τώρα.
«Ο, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεθνής συνασπισμός ενάντια δεν τα κατάφερε στη Συρία, διότι δε συνεργάστηκε με το καθεστώς της χώρας», είπε ο Ja'afari, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο λιβανέζικο δίκτυο, ενώ προσέθεσε πως «η Ρωσία πέτυχε, επειδή συνεργάστηκε μαζί μας».
Ο ίδιος υπογράμμισε: «Είμαστε ανοιχτοί στη δημιουργία μιας διεθνούς συμμαχίας ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά σε συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση».
Σημείωσε, επίσης, πως «δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ, αρκεί η συνεργασία αυτή να γίνει σε συντονισμό με την Συρία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης