Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Στους 65 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας - Τουλάχιστον 280 οι τραυματίες

Πακιστάν: Στους 65 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας - Τουλάχιστον 280 οι τραυματίες
Στρατός αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή
(upd2) Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 280 ταρυματίστηκαν  από την έκρηξη το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου στη Λαχόρη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Τα θύματα είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Πάντως, από την αστυνομία δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δράστες στόχευαν τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν που σήμερα γιόρταζε το Πάσχα.
Όπως ανέφερε είπε ο Hasan Imran, κάτοικος της πόλης που είχε βγει βόλτα στο πάρκο, «όταν έγινε η έκρηξη, οι φλόγες πετάχτηκαν τόσο ψηλά που ξεπέρασαν σε ύψος τα δέντρα και είδα ανθρώπους να εκτινάσσονται στον αέρα»
Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας, τον Salman Rafique, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 280 και «πολλοί χειρουργούνται αυτήν την ώρα και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά»
Μάλιστα, 50 από το σύνολο των 280 τραυματιών είναι παιδιά.
Στο μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχόρης για να δώσουν αίμα.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μία έκρηξη σε ένα πάρκο στη Λαχόρη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν το BBC και το Sky News.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 52.
Η έκρηξη έγινε στο πάρκο Gulshan- e-Iqbal, όπου ήταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος για να περάσει το απόγευμα της Κυριακής.
Η αστυνομία ανέφερε στο BBC ότι πρέπει να υπήρχε κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας, αλλά καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.
Υπάρχει μία φημολογία ότι οικογένειες Χριστιανών που είχαν βγει έξω για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών, να αποτέλεσαν στόχο.
Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε κατάσταση συναγερμού για να περιθάλψουν τους τραυματίες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Η έκρηξη φαίνεται ότι έγινε στην κύρια πύλη του πάρκου, που συνήθως σταθμεύουν πολλά αυτοκίνητα και μάλιστα τη στιγμή που αρκετός κόσμος έφευγε από εκείνο το σημείο.
Υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός που αυτή τη στιγμή είναι 38 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες αναμένεται να αυξηθεί.
Πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά, καθώς κοντά στο σημείο της έκρηξης υπήρχαν κούνιες.
Αυτή η επίθεση είναι η δεύτερη στο Πακιστάν μετά από εκείνη στην Πεσαβάρ στις 16 Μαρτίου σε ένα παγιδευμένο λεωφορείο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν 40.  
Η Λαχόρη είναι η πρωτεύουσα του Punjab, της μεγαλύτερης και πιο εύπορης επαρχίας του Πακιστάν και επίσης η πολιτική βάση του πρωθυπουργού Nawaz Sharif.
To Πακιστάν έχει υποφέρει από τέτοια περιστατικά, που σχετίζονται με τη βία των Ταλιμπάν και τη δραστηριότητα εγκληματικών συμμοριών.

(Πρώτη ενημέρωση 19:24, Κυριακή 27 Μαρτίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης