Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η έφεση της Αργεντινής για το χρέος της θα εκδικαστεί σε Εφετείο των ΗΠΑ στις 13 Απριλίου 2016

Reuters: Η έφεση της Αργεντινής για το χρέος της θα εκδικαστεί σε Εφετείο των ΗΠΑ στις 13 Απριλίου 2016
Ίσως έπαιξε ρόλο και η επίσκεψη Obama στη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Ένα αμερικάνικο Εφετείο θα εξετάσει στις 13 Απριλίου 2016 το ενδεχόμενο άρσης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Αργεντινής για την πληρωμή μέρους του χρέους της, όπως αναφέρει το Reuters.
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από το δεύτερο δικαστήριο Εφέσεων της Νέας Υόρκης να υποστηρίξει την άρση των ασφαλιστικών μέτρων, δεδομένων των προσπαθειών της χώρας να επιλύσει τις διαφορές της με κατόχους ομολόγων από τη χρεοκοπία της το 2002.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη του Barack Obama στην Αργεντινή, ο οποίος χαιρέτησε τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, που έχουν αναληφθεί από τον νέο κεντροδεξιό πρόεδρο, Mauricio Macri.
Η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Christina Fernadez, είχε μία ψυχρή σχέση με την Ουάσινγκτον και αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της χώρας στις ΗΠΑ, οι οποίοι μήνυσαν το κράτος της Λατινικής Αμερικής για τη χρεοκοπία του.
Η ημερομηνία της έφεσης είναι μία μέρα πριν τις 14 Απριλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει η Αργεντινή για να καταβάλει 4,65 δισ. δολάρια σε βασικούς πιστωτές της.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχει τη δυνατότητα να ξαναβγεί στις αγορές μετά από 15 χρόνια, όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης