Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο με το καπέλο που φέρεται να μετείχε στις επιθέσεις των Βρυξελλών

tags :
Βέλγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο με το καπέλο που φέρεται να μετείχε στις επιθέσεις των Βρυξελλών
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη ενώ συνεχίζεται το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων
Και επίσημα, οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον «άνδρα με το καπέλο» που φέρεται να είναι ο τρίτος δράστης των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ενώ άλλοι δύο βαρύνονται με κατηγορίες για τρομοκρατία.
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Βελγίου «ο ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν από τις αρχές, ο Feishal S, ενδέχεται να είναι ο τρίτος άντρας που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τρίτη και κατηγορείται για τρομοκρατικές δολοφονίες».
Ο Feishal S. είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατά τις οποίες 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν.
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατικές δολοφονίες» και «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Rabah Ν. συνελήφθη, χθες, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που απετράπη στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα.
Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» σύμφωνα με την εισαγγελία.
Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε έναν τρίτο άντρα, τον Abubakar A, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.
Οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Halid el Bakraui, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ.
Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Mohamed Abrini, που πιστεύεται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση.
Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες συνεχίζουν το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 24 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 11 αλλοδαποί από οκτώ διαφορετικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης